fredag 11 maj 2012

Boeuf Bourguignon

Lagade Boeuf Bourguignon för första gången idag. Fick många komplimanger och det var väldigt gott. Vi valde en Cautivo 2007, ett spansk kryddstarkt vin. Passade utmärkt. Laga och njut!

Ingredienser
500g högrev/bog (jag använde färdiga grytbitar på nötkött)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1,5 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
3 lagerblad
1 tsk timjan
4 dl rödvin
5 dl köttbuljong (= 1 tärning)
8 steklökar
200g färska champinjoner
2 vitlöksklyftor

Gör så här: Bryn köttet i bitar i smör i en gryta. Salta och peppra. Strö över vetemjöl och timjan. Blanda i tomatpuré och lagerblad. Häll i rödvin och köttbuljong. Låt koka 1,5 timme.
Skala och dela löken. Dela svamparna. Stek löken och svamparna för att sedan blanda i grytan. Tillsätt pressad vitlök. Låt koka ca 10 minuter.
Servera med kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar